Waar vind je ons?

het Don Bosco Centrum

Het Don Bosco Centrum werd onlangs volledig gerenoveerd zodat we onze zalen weer volop ter beschikking kunnen stellen voor verenigingen, particulieren en bedrijven.

Op deze website staat gedetailleerde informatie omtrend ons aanbod.

Bezichtigen kan na afspraak op dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00.

 

Voor aanvraag reservatie stuur je best een email naar:verhuur.donbosco@gmail.com.  

Je kan ook een voicemail achterlaten of een SMS sturen met jouw contactgegevens en vraag naar 0487 47 46 04.

Vermits wij steunen op vrijwilligers, kan het enkele dagen duren vooraleer u reactie krijgt, gelieve daar rekening mee te houden.

Het aanbod

Alle zalen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Er is tevens een apart toilet voor rolstoelgebruikers.

De capaciteit van de zalen is afhankelijk van het gebruik.

Lokaal feest vergadering
Bar   40
Instuif 50 60
Keuken   20
Zaal A 150 210
Zaal A+B   400
Zaal A+B+C   600

 

 

voor verhuur van de chiro lokalen verwijzen we je graag door naar hun website: http://chirodonboscokessello.be/

Wat kan niet?

Het centrum heeft een milieuvergunning klasse 1. In de vergunning is bepaald dat activiteiten na 02.00 uur en/of het overschrijden van de geluidsnorm van 85 dB niet zijn toegelaten.  Dit sluit dus het gebruik voor een fuif uit.

Afwijkingen op de milieuvergunning dienen door de gebruiker zelf tijdig aangevraagd te worden bij de stad Leuven. Het centrum is in geen enkele wijze betrokken bij deze procedure.

Om veiligheidsreden en het respect voor de (groene) omgeving van het gebouw is het ten strengste verboden om gebruik te maken van vuurwerk, het plaatsen van springkastelen en te barbecueën.

De bar is enkel bestemd voor besloten vergaderingen, en mag niet publiek uitgebaat worden. Tevens mogen er geen alcoholische dranken geschonken worden aan minderjarigen.

Marc Dessauvage

De architect Marc Dessauvage was zijn tijd ver vooruit toen hij dit gemeenschapscentrum ontwierp:  een multi-fuctionele kerk, die zowel voor liturgische vieringen als feestzaal de gemeenschap van Don Bosco Kessel-Lo van dienst kon zijn.

Het centrale gebouw is compleet met pastorij op eerste verdieping (nu in gebruik door DJAPO), maar ook sanitair en keuken in nabijheid van de centrale ruimte die alnaargelang behoefte opgedeeld kan worden.

De oude noodkerk werd later verbouwd tot chiro-lokalen en de "instuif".

Wij zijn trots dat we zijn realisatie een hedendaagse invulling geven, naast de vieringen die in de Ademtocht blijven plaatsvinden

http://www.ademtocht.be/

http://chirodonboscokessello.be/